בעייה שפתית בת 4 וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

21/07/2016 | 15:51 | מאת: שלי

היי, רציתי להתייעץ ביתי בת 4 ו5 חודשים, בבית עד גיל שנתיים דיברנו רק עברית מגיל שנתיים התחלנו לדבר גם אנגלית (בגן רק עברית ובבית חלק עברית חלק אנגלית) מרגיש לי שיש לה בעיית שפה כבר ממזמן דבר זה גם עלה מהגננת, הבעיה מתאפיינת בכך שהיא מדברת אבל לא הרבה, בדרך כלל משפטים קצרים ובסיסים הרבה כששואלים שאלות כמו מה עשית בגן הרבה פעמים אומרת לא יודעת, בכלל מדברת אבל לא משתפת יותר מידי. לפני 3 חודשים עברנו לגור בקנדה והייתי רוצה לדעת איך לעזור לה כמה זמן כדאי לחכות לפני שאני אקח אותה לאבחון, כי היא צריכה ללמוד עוד אנגלית לפני האבחון. ואיך אפשר לעזור לה בזמן זה? היא מאוד סגורה וקשה לה ליצור קשרים. אודה לעזרתכם

27/07/2016 | 21:15 | מאת: עופי כהן-גל

שלי שלום, נשמע שאת חוששת לגבי התפתחות השפה ואכן כדאי שתעבור אבחון אצל קלינאית תקשורת. מומלץ לבדוק בקהילה היהודית או הישראלית המקומית אם יש קלינאית תקשורת ישראלית. בהרבה מקומות יש קלינאיות דוברות עברית שיוכלו לעזור לכם עם האבחון. במידה ולא תמצאו - כדאי להתייעץ עם קלינאית דוברת אנגלית כך שלפחות תקבל ממך תיאור של הקושי ותוכל להציע איך להתקדם משם. חשוב לזכור שלא כל הילדים משתפים ומדברים הרבה ולא תמיד זה על רקע שפתי. בנוסף, מומלץ תמיד גם לבדוק את השמיעה כיוון שירידת שמיעה הולכתית על רקע של נוזלים באוזניים נפוצה מאוד אצל ילדים צעירים. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור