בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

20/06/2016 | 14:27 | מאת: חן

היי.. הבן שלי בן שנתיים. התפתחות קוגנטיבית ומוטרית תקינה לגמרי. לגבי השפה.. התחיל למלמל בגיל מוקדם מאוד.. אוצר המילים שלו מאוד גדול והוא מחבר גם משפטים.. הדבר הבעייתי זה שמהמון מילים הוא מחסיר הברות מסויימות. למשל: במקום אוטובוס הוא אומר אבוס.. במקום קניון הוא אומר אניון.. האם זה תקין? האם זה מעיד על בעיה עלשהי? אודה לתשובת מומחה

20/06/2016 | 20:57 | מאת: עופי כהן-גל

חן שלום, השמטה של חלקי מילים או של הברות הינה נפוצה וטבעית בגילאים של בנך. לרוב עד גיל שלוש הילדים רוכשים את מספר ההברות התקין במילה. למרות זאת, במידה והילד מדבר באופן מאוד לא מובן כך שגם אתם כהוריו מתקשים להבינו, יש מקום לשקול אבחון של קלינאי תקשורת. אם מדובר בהשמטות מועטות שאינן פוגעות משמעותית במובנות שלו, אין צורך להילחץ. בכל מקרה כדאי לשקול בדיקה אצל רופא אף אוזן גרון כדי לשלול נוזלים באוזנים או ירידת שמיעה כלשהי במידה ויש מובנות דיבור נמוכה. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור