רכישת שפה שנייה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

21/07/2014 | 15:00 | מאת: oly

שלום, אנו דוברים שתי שפות בבית עם הבת בת חמישה חודשים. שוקלים לעבור לשפה אחת מחשש שאולי הרכישה תהיה איטית. מתי עליי לשים לב לקושי קליטת השפות? באיזה גיל? אני חושבת שאם תהיה בעיה אז נעבור לשפה אחת עוד לפני שתלך לגן ותרגיש מתוסכלת....

שלום לך בכל מקרה בו רכישת השפה תקינה אין מניעה לחשוף את הילד לשתי שפות, ואף להפך - לרכישה דו לשונית ידועים בספרות יתרונות רבים ביניהם גמישות מחשבתית, ידע של שפה נוספת ועוד. אולם, מומלץ להקפיד על עקביות כך שבאופן קבוע בבית למשל תדברו עם בתכם בשפה השנייה, וכאשר היא תכנס לפעוטון או למסגרת כל שהיא שם היא תחשף לעברית וגם בקרב המשפחה המורחבת למשל. אפשר גם להחליט שהורה אחד מדבר עם הילדה בעברית וההורה השני מדבר בשפה השנייה, אולם זה לא תמיד קל במיוחד אם שני ההורים דוברים שפה שנייה, תמצאו את הדרך הנוחה ביותר עבורכם כיוון שחשוב מאוד שהתקשורת תהיה נוחה וטבעית כמה שיותר. באמצעות העקביות בתכם תוכל ללמוד כל מערכת לשונית באופן מלא ועקבי. בהצלחה רבה טופז

22/07/2014 | 20:32 | מאת: oly

מאוק מודה לך על מהירות התגובה. במידה ונתחיל ללדבר בשתי שפות, איך ניתן לגלות קושי בשפה? אני שואלת כי אחיינים שלי עד גיל שלוש וחצי התקשו לבטא את עצמם. רק לאחר שעברו לשפה אחת השפה התחילה לזרום.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור