שורקות ודיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

22/04/2014 | 12:41 | מאת: אמאשל

בני בן שמונה וחצי מדבר לא ברור, בעיקר כשהוא מתרגש, בנוסף יש לו קושי בשורקות. היינו כבר אצל 3 קלינאיות תקשורת, דרך קופת חולים, אבל בגלל שהוא לא חושב שיש לו בעיה ולא מתאמץ להתאמן, הבעיה לא נפתרת. הטיפול התמקד בשורקות, ואני מתלבטת אם יש דרך אחרת לטפל בנושא. האם יש המלצה לאבחון/טיפול שמתמחה בסוג זה של בעיה? תודה

22/04/2014 | 13:47 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום, כאשר קיימת בעיה בהיגוי השורקות - לא ניתן לטפל בה ללא אימון בבית...במידה וקיימת בעיה נוספת וקיים קושי בדיבור על רקע רגשי (מאחר וציינת כי הדיבור פחות ברור כשהוא מתרגש), ניתן ללמוד טכניקות שונות שיעזרו "להשתלט" על הדיבור בשעת התרגשות. גם טכניקות אלו ניתן ללמוד אצל קלינאית תקשורת, אך ללא שיתוף פעולה ומוטיבציה של הילד, הטיפול עלול להיות איטי ולא יניב את התוצאות הרצויות. אני מציעה לשוחח עם הילד לגבי הקושי בצורה פתוחה ושוויונית ולשאול לדעתו, האם מעוניין לשפר את הדיבור. ייתכן וניתן לרתום לעניין הזה את המורה שלו (בהנחה שהיחסים בינהם טובים). אפשר להסביר לילד כי אם יתרגל בבית, משך הטיפול יתקצר באופן משמעותי. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור