כמות חלבון ליום

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/10/2014 | 22:26 | מאת: בר

שלום, אני בחור בן 20 ועוסק בפעילות ספורט שבעיקר מונה אימוני כוח עם משקולות. אני שוקל 77 והגובה 1.73 , אני צורך 160-170 גרם חלבון ליום, זה בסדר או שעלול להגרם לי נזק לכליות בצריכה כזאת? אני מקפיד על תפריט מדוייק ושאר הקלוריות הם 150 גרם פחמימה, ו65 גרם שומן. תודה.

05/10/2014 | 10:55 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

אם תפקודי הכליות שלך בדם תקינים או סיפור אבנים בכליות- אין הגבלה על צריכת החלבון ולא ידוע שהכמות שאתה נוטל מזיקה לכליות. אם מצד שני יש מחלת כליות בהחלט צריך לשקול הגבלת את חלבון.

מנהלי פורום נפרולוגיה