שאלה נוספת ייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/09/2016 | 09:42 | מאת: ליאת

רופא ריאות אמר לי לקחת סטרואידים, אבל השאלה אם הגרנלוגמות לדוגמא נמצאות בכבד (גרנולומות ללא נמק) הם יכולות לפגוע בכבד ??

ערב טוב, גרנולומות מצויות בכבד באופן שכיח בכמחצית מהחולים עם סרקואידוזיס אבל רק באחוז קטן מהמקרים, כ-10% הן גורמות לפגיעה משמעותית שמצריכה טיפול. אני כמובן לא אמליץ לך בפורום להתעלם מהמלצת רופא הריאות שפגשת אבל כן ניתן לבדוק איתו האם ניתן לעקוב ללא טיפול במקרה שלך לאחר בחינת כל החומר הרפואי.

מנהל פורום מחלות ריאה