דלקת ריאות- תוצאות של ביקורת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/07/2015 | 15:34 | מאת: דנה

לפני שלושה שבועות אובחנתי שכחולה בדלקת ריאות, לאחר שהתקבלו התוצאות הנ"ל מהרנטגן: אין בידינו צילומים קודמים להשוואה. בבסיס ריאה הימנית מודגמת הצללה בלתי סדירה, יכולה להתאים לתסנין ריאתי. אין עדות לתפליט פלוירלי. אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים. צל הלב בגדר הנורמה. הסרעפת בעמדה תקינה. קיבלתי רוקסו פעמיים ביום לעשרה ימים. היום, בצעתי שוב צילום רנטגן ולהלן התוצאות: צ. חזה ============= . RLL הודגמה הצללה עדינה בילטי אחידה ב הממצא יכול להתאים לשארית של תסנין . אין עדות לתפליט. צל הלב אינו מוגדל. מומלץ צילום ביקורת בעוד כ- 3-4 שבועות. מה אומרים הממצאים??? שעדיין יש לי דלקת ריאות? שאני צריכה לקחת שוב אנטיביוטיקה????

27/07/2015 | 16:33 | מאת: דנה

אני בת 32 בריאה בד"כ. לאחר שלושה ימים ממתן הטיפול האנטיביוטי (לפני 3 שבועות), חשוב לציין, שהייתי בביקורת אצל הרופא. הוא שמע את הריאות שלי וטען שהן נקיות.

שלום דנה, נראה כי את מבריאה מדלקת ריאות ובצילום רואים שרידים של הדלקת. אין צורך באנטיביוטיקה. אני ממליץ לקחת את הצילומים להשוואה אצל רופא ריאות. אם יש ספק ימליצו לחזור על צילום עוד חודש לוודא שהכל חלף לגמרי. רפואה שלמה

27/07/2015 | 19:25 | מאת: דנה

מנהל פורום מחלות ריאה