טיפול בהתלקחויות COPD בבית

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

14/12/2016 | 21:45 | מאת: אלי

שלום ד"ר מימון אבא בן 70 עם COPD קשה - תפקודי ראות של 30%~ נעזר בחמצן בבית, משהו כמו 4-5 ליטר במחולל. פעם בשנה לערך ישנה התקלחות שבה התרופות הרגילות לא עוזרות, הוא מובא לבית החולים ומאושפז בפנימית. בד"כ סטרואידים ואנטיביוטיקה. האם ישנה אפשרות לטפל בהתלקחות שכזאת בבית מבלי להפנותו למיון (בעיקר מחשש שיתפוס שם משהו אחר). איזה פרקטיקה ניתן להפעיל כדי להמעיט את הסיכוי להתקלחות שכזאת. תודה.

15/12/2016 | 00:03 | מאת: אלי

נתקלתי בשירות של "צבר" אשפוז בית - האם שירות כזה יכול להתאים לחולה COPD במקרה של התלקחות? עד כמה שאני מבין הדבר היחיד שמצריך שם ציוד של בית חולים זאת אינפוזיה לוריד. האם ניתן לקבל אותה בבית?

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה