באיזה גיל פריון הגבר יורד דרסטית שמצריך הקפאת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

17/12/2013 | 14:03 | מאת: רון

ישנם הרבה מאמרים שאצל נשים הסיכוי להבאת ילדים יורדת משמעותית מגיל 35 ובנוסף שצרלי צפלין לדוגמא הביא ילד בגיל 70 האם גבר יכול לסמוך גם בגיל 50 על עצמו ואין צורך בהקפאת זרע ? ובמידה וכן איפה עושים את זה ומה העלויות בקצרה תודה

בעוד ששינויים אנדו אנדוקרינים הקשורים לגיל מתועדים היטב, אלה הנוגעים למדדי הזרע ופוריות הגבר מבוססים רק על מחקרי חתך לבד. עם זאת, השינויים הקשורים בגיל מבחינה מורפולוגית המופיעים באשכים דווחו במספר מאמרים, בין היתר -ירידה במספרם של תאי ליידיג ובמקביל ירידה בייצור הטסטוסטרון, נגעים טרשתיים, עיבוי ובליטות כמו בקע של קרום הבסיס של הצינוריות הסמינפרים של האשך, ועיבוי של הטוניקה אלבוגיניאה שלהם. באופן מפתיע, שינויים אלה אינם מובילים להבדלים משמעותיים בזרע ובמורפולוגיה של עם העלייה בגיל. קיימים דיווחים סותרים על ירידה בתנועתיות זרע בנפח נוזל הזרע ושינויים בספירת זרע., ניתן לצפות לעלייה מספרית בפגמים בכרומוזומים של תאי זרע ובסטיות מבניות בסבירות גבוה יותר אצל גברים מזדקנים. כתוצאה מכך, ילדים של אבות קשישים נמצאים בסיכון גבוה ב- י20% יותר למחלות אוטוזומלית דומיננטיות לפיכך, האגודה האמריקנית לפוריות ממליצה על הגבלת גיל לתורמי זרע של 50 שנים או פחות

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע