הרגעה לקלסטרופובית לפני הדמיית MRI ותא לחץ

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

13/12/2014 | 20:59 | מאת: lehava2014

אני מאובחנת כחולת פיברומיאלגיה ואני צריכה לעשות טיפולים בתא לחץ וכן לעשות הדמיה במכשיר MRI . בפעם הקודמת שעשיתי הדמיית MRI לקחתי שני כדורי "ואבן" וגם אז עברתי את הבדיקה בקושי עם כאבים נוראים שהיו לי מהכדורים ( אני לא לוקחת כדורים כאלה בדר"כ ) . העניין הוא שהפעם הבדיקה אמורה להימשך שעה שלמה ואני מתה מפחד - אני לא מסוגלת להיות במקומות סגורים . כנ"ל עם התא לחץ - אף פעם לא הייתי בתא לחץ ומדובר בעשרות טיפולים של שעתיים כל יום ויום . מה עושים כדי לא להרגיש כלום ? הציעו לי : 1. לעשות דימיון מודרך - אבל אין לי מושג איך עושים את זה ולא ניתן ללמוד את זה מהיום למחר 2. לעשן גראס - אבל אני לא בקטע של סמים ולא רוצה להתחיל עם זה . 3. לקחת כדורי הרגעה - אבל כמו שכתבתי - השגתי כדורי " ואבן " אבל הייתי צריכה לקחת שניים ,הם גרמו לי כאבי ראש נוראים והם גם לא גרמו לי להיות ממש רגועה למרות שעברתי את הבדיקה . תציעו לי בבקשה מה אני יכולה לעשות - שמצד אחד ינתק אותי מהעניין ( במיוחד מה-MRI ) ומצד שני לא יפריע לתועלת של הבדיקות . אני חייבת לעשות את הבדיקות / הטיפולים האלה וחייבת עזרה מכם . תודה רבה

מציע לפנות לפסכולוג המטפל בבעיות אלה זה נקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי

מנהל פורום בריאות הנפש