זמן אופטימאלי מהווסת לצורך ביצוע בדיקה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

29/06/2016 | 02:34 | מאת: נועה

שלום רב, הנני בת 25 צריכה לעשות בדיקת אולטרסאונד חיצוני באגן הקטן ודופלר לצורך בירור חשד לאנדומטריוזיס או צ'סטה בשחלה. לכן ברצוני לשאול האם קיים זמן מסוים מתחילת הווסת שהוא התאריך האופטימאלי לצורך ביצוע הבדיקה כך שההבחנה תהא כמה שיותר מדויקת? בנוסף, אמרו לי לעשות בדיקת דם CA125 שבועיים לאחר הווסת... השאלה שלי האם הכוונה היא בדיוק לשבועיים מהווסת (מקסימום פלוס מינוס יומיים שלושה הבדל מאותו תאריך), או שהכוונה לתאריך של החל משבועיים מהווסת ועד לתאריך קבלת הווסת שזהו זמן טווח גדול יותר?

שלום לא משנה מתי את עושה את האולטראסאונד העיקר לא להיות במחזור ובדיקת האולטראסאונד הבטנית אינה מדויקת לצורך זה את בדיקת הדם את יכולה לעשות בכל יום פרט לימי הוסת

מנהל פורום רפואת נשים