גלולות וכולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

29/06/2016 | 08:23 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 28, נוטלת גלולות מסוג דיאנה כבר כמעט שנתיים (לפני כן נטלתי גלולות יאז, אך בשל תופעות מרובות של ספאזם ברגליים שהיו משבשות לי את אורח החיים, רופא נשים החליף לי אל הגלולות לדיאנה), גובה 1.60, שוקלת 47 ק"ג רוב הזמן. אני לא עושה ספורט באופן קבוע, אך מעדיפה ללכת הרבה ברגל מאשר לנסוע בכלי תחבורה. מבחינת תזונה אני מאוד בררנית באוכל ורק על לחמים, פסטות ובצקים משביעים אותי. אני סובלת מאנמיה מגיל 12 ולוקחת כדורי ברזל לסירוגין (בד"ר מחפפת וגם לא לוקחת חודשים.. רבע מאוד, אני יודעת). בבדיקת דם שגרתית שביצעתי לאחרונה רמות הכולסטרול שלי היו בשמיים: אציין שבמשפחה לא סובלים מכולסטרול. המדדים היו: כולסטרול כללי: 311 כולסטרול רע LDL : 188 כולסטרול טוב HDL: 101 טריגליצרידים : 109 אני לוקחת גלולות בהמלצת רופא נשים ורופא משפחה נטו בשביל המחזור, כי אני מאבדת דם רב במחזור, מה שמחריף את האנמיה שלי, והגלולות פשוט מקלות על כמות הדמם. גם כשנטלתי גלולות יאז סבלתי מרמות כולסטרול גבוהות. עשיתי בעבר הפסקה של חצי שנה בגלולות ואז רמות הכולסטרול ירדו. האם הפתרון הוא כדורים להורדת כולסטרול, האם זה בריא בגילי? גם כך אני אדם שקשה לו מאוד להתמיד בנטילת כדורים.

שלום את יכולה לעבור לגלולות אחרות כמו זואלי או נובה רינג או מדבקות התיעצי עם הרופא

מנהל פורום רפואת נשים