ציסטה דרמואידית בשחלה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/01/2015 | 15:37 | מאת: ניצן

לאחר איחור של כחודש עשיתי השבוע בדיקת אולטרסאונד ונמצא שחלה ציסטית עם מוקד סולידי בתוכו צלול.....אני בת 45 אם ל3 מחזורים סדירים למעלה מ30 שנה ללא בעיות גניקולוגיות ברוך ה'......באולטרסאונד לפני כחודשיים לא נצפתה הציסטה ואז עשיתי את האולטרסאונד לשם ביקורת שנתית בלבד ....רופאת הנשים אמרה שזה מעיד על ציסטה דרמואידית לחכות למחזור ושוב לערוך אולטרסאונד....שאלתי היא: האם זה לא מסוכן לחכות למחזור....והאם איחור המחזור הוא תטצאה של הציסטה??? ובכלל מהי ציסטה דרמואית האם היא מסוכנת?? אודה מאוד לתשובתך.

שלום דרמואיד היא צסטה שפירה ולא מסוכנת של השחלה יש צורך במעקב אבל אם היא לא גדולה אין צורך לנתח אלא לעקוב בלבד זו לא הסיבה לאחור

מנהל פורום רפואת נשים