תוצאות מיפוי מיבי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/04/2015 | 20:27 | מאת: אילנה

שלום אשמח לתשובה של נמיפוי יש לי תור בעוד שבויעיים לרופא ואני לחוצה. האם יש צורך בניתוח? תוצאת אולטרסאוד צוואר -תקינה תוצאות מיפוי: לא הודגמה שטיפה דיפראנציאלית. בחתכי spect low dose הודגם מוקד היפודנסי מתחת לקוטב תחתון של אונת התירואיד מימין בגודל 0.6 ס"מ עם קליטה קלושה של מיבי. לסיכום:ממצא בקוטב תחתון של אונת התירואיד מימין יכול להתאים לפאראתירואיד אדנומה.

שלום רב, אין מה להיות לחוצה. המיפוי נועד למקם אדנומה של פרתירואיד מכיוון שבדיקות הדם מצביעות על קיומה. האינדיקציה לטיפול ניתוחי נקבעת ע"י בדיקות הדם והקליניקה ולא ע"H המיפוי. הייתי ממליץ להגיע ליעוץ מסודר במרפאה ולקבוע את הצורך בבירור נוסף או ניתוח לכריתת האדנומה (שהינו ניתוח פשוט בד"כ ומבוצע על ידינו בשיטה זעיר פולשנית לא נקז וללא תפרים חיצוניים). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)