דרכי טיפול אפשריים לסכיזופרניה שלילית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/06/2015 | 15:39 | מאת: אנונימי

שלום , מהן הדרכי טיפול האפשריות כיום לטיפול במחלה? (בדגש למי שיש רק סימנים שלילים בלי חיוביים). ידוע לי על טיפול בגרייה מגנטית עמוקה אך לאחר ניסיון זה לא עזר. האם יש תרופות מיוחדות לסימנים שלילים או דרך טיפול חדשה? (אפילו ניסוי)

קודם חשוב להבדיל בין סימנים שליליים ראשוניים (בגלל המחלה) למשניים (בגלל גורם אחר). סימנים משניים יכולים להיגרם בגלל דיכאון, מינון יתר של תרופות אנטיפסיכוטיות וכו'. במקרה כזה צריך לטפל בגורם לכך, לדוגמא לתת טיפול נוגד דיכאון אם יש דיכאון. אין טיפול תרופתי שמאושר לשימוש לטיפול בסימנים שליליים, התרופה האנטיפסיכוטית היחידה שהראתה שיפור בסימנים שליליים היא קלוזפין (לפונקס). טיפול קוגניטיבי התנהגותי ושיקום יעילים בשיפור סימנים שליליים.

מנהל פורום סכיזופרניה