עו"ס קלינית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/07/2009 | 10:47 | מאת: שאלה

אני בדר"כ מטופלת אצל פסיכולוגים קליניים אבל עכשיו המליצו לי על עו"ס קלינית. מאחר ואני פרפקציוניסטית, עו"ס קלינית נשמע לי פחות טוב מפסיכולדג קליני. האם אני טועה? מה הנסיון של עו"ס קלינית? מהי הכשרתה המקצועית? אם היא למדה פסיכותרפיה בבית הספר לרפואה באונ' תל-אביב זה אומר שהיא נקראת עו"ס קלינית?

27/07/2009 | 16:59 | מאת: שרון קורן-לזרוביץ

שלום לך, עו"ס קלינית פרושו שסיימה תואר שני במגמה קלינית, ולימודי פסיכותרפיה באונ' ת"א פרושם שהינה פסיכותרפיסטית. כל מטפל שסיים הכשרה כזו מוסמך לעסוק בטיפול נפשי. מאחר וגם קיבלת המלצה עליה איני רואה סיבה להתלבט. ואם כבר שאלת, הרי שלדעתי האישית עו"ס קלינית טובה כפסיכולוג קליני או ככל מטפל שעבר מסלול הכשרה ממושך ומוכר המכשירו לטיפול נפשי. מה שקובע בעיני את טיבו של המטפל ומקצועיותו בסופו של דבר זה האדם שמאחורי המטפל. בברכה, שרון

מנהל פורום פסיכותרפיה