דיכאון סמוי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

03/12/2007 | 16:09 | מאת: מועקה

מה זה דיכאון סמוי? איך אפשר לדעת שלמישהו יש את זה(מה הסימפטומים)? איך מטפלים?

05/12/2007 | 12:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מועקה, דיכאון סמוי (masked OR latent depression) הוא סוג של דיכאון שבו הסימפטומים הקלאסיים של דיכאון מינורי או מאג'ורי אינם גלויים לעין (למשל, אין הפרעות בשינה או בתיאבון). לעומת זאת, אין שמחת חיים וחשק לעשות דברים, למרות רמת תפקוד גבוהה שבדרך כלל מטעה. הטיפול הוא קודם כל בהסרת ההגנות כדי להביא את המטופל להכיר בדיכאונו ובהמשך כמו הטיפול בדיכאון גלוי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

06/12/2007 | 16:00 | מאת: מועקה

מה ההבדל בין דיכאון סמוי לדיסתימייה? אתה גם בעצם אומר שהאדם מאבד מוטיבציה ואמביצייה במצב כזה, ואז הוא מתפקד "כי צריך" או מתוך אנרציה? זה סמוי כי האדם מתפקד בכל זאת(לעומת דיכאון מאז'ורי) אבל עדיין דיכאון כי הוא מעבד חשק, ומוטיבציה? מה ההבדל בין דיכאון סמוי לסתם עצב, או דיכדוך? (*זה נשמע כאילו דיכאון סמוי זה מצב שאדם סוחב איתו כאב שפשוט לא משפיע באופן משמעותי על תפקודו ,אך פוגע לו באיכות חיים נפשית) תודה על התשובות

מנהל פורום פסיכותרפיה