החלמה מניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/05/2014 | 12:51 | מאת: גלי

אמי עברה ניתוח הקמת שלפוחית לפני שבועיים הייתה מאושפזת שבוע ועוד שבוע בבית עם קטטר גם היום יש החלטהלשחרר לשבוע שלישי עם קטטר האם זה סימן לבעיה עם תוצאות הניתוח???

גלי שלום, הסיבות העיקריות להשארת קטטר לאחר ניתוח הרמת השלפוחית מעבר ליום יומיים הן: 1. קושי בהתרוקנות לאחר הניתוח, תופעה המתרחשת לעיתים לאחר ניתוחים ברצפת האגן ובד"כ חולפת מעצמה תוך מס' ימים עד שבוע-שבועיים. אחת הגישות המקובלות במצב זה היא להשאיר קטטר לשבוע ולאחר הוצאתו לחזור על נסיון ההשתנה ומדידת שארית שתן. 2. פגיעה בשוגג בשלפוחית השתן במהלך הניתוח ובעקבות זאת הכנסת קטטר לצורך ניקוז השלפוחית לתקופה של 7-10 ימים במטרה לאפשר לשלפוחית להרפא. בכל מקרה על צוות הרופאים מוטלת האחריות להסביר מה הסיבה שבגללה הוחלט להשאיר את הקטטר לתקופה ארוכה מהרגיל ומה התכנית להמשך. בברכה ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

12/05/2014 | 21:38 | מאת: גלי

תודה לך דר פיינר על התגובה המהירה והמפורטת מבקשת לבדוק האם יש מקום לקחת את אמי לחוות דעת שניה? מאחר והיא נבדקה ע"י המנתח שמלא את השלפוחית ב400 סמק נוזל שלח את אימי להתרוקן ולאחר בדיקה החליט על החזרת קטטר לעוד שבוע (כאמור היא כבר שבועיים עם קטטר)מאחר ובאופן טבעי היא רוקנה רק 100סמק.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן