שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/05/2014 | 14:26 | מאת: קטיה

שלום דוקטור.אני ילדתי לפני 3 חודש לידה רגילה בלי קרעים זאת לידה שניה שלי. מאז הלידה היה לי כובד בנרתיק והרגשה של גזים בנרתיק נבדקתי אצל כמה רופאי נשים כולם טוענים שהל תקין אין צניחות והשרירים חזקים התחלתי גם ללכת לפיזיוטרופיסטית לרצפת האגן היא נתנה לי תרגילים מאז ההרגשה של הכובד נעלמה אבל הגזים נשארו מה יכולה להיות הסיבה לכך?

קטיה שלום, התופעה של גזים מהנרתיק נגרמת לעיתים עקב שינוי במבנה הנרתיק בעיקר בעקבות לידה, הגורם לכליאת אויר בעומק הנרתיק. אויר זה משתחרר תוך כדי תנועה ופעילות. חיזוק שרירי רצפת האגן ולעיתים אף תיקון כירורגי במידה שנוצר איזשהו עיוות במבנה הנרתיק עשויים לשפר את המצב. כמובן שיש לשלול פיסטולה ('נצור' בעברית) שהינה חיבור לא תקין בין המעי לבין הנרתיק העלול להיווצר בעיקר לאחר ניתוחים באגן או קרינה אך אין זה המקרה שאת מתארת. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן