מיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/03/2014 | 21:18 | מאת: אלין

שלום, לפני 6 שנים עברתי ניתוח פלסטי של דפנות הנרתיק והיסטרוסקופיה לאלציה של רירית הרחם. לפני חודשיים נמצא אצלי שרירן ברחם- 26*42 מיקום- סב מוקזי נמוך. ושרירן נוסף- 18*21 מיקום- תוך דופני ימני היום השרירן בגודל- 36*50 ומימין זקיקי 18 מ"מ השאלה שלי האם להוציא את השרירן (מיומה) או לא כדי לי? תודה.

אלין שלום, השאלה היא בראש ובראשונה האם השרירנים גורמים לתסמינים (דימום מוגבר, כאב). במידה שכן בהחלט יש לשקול טיפול. לעומת זאת אם רק מדובר בממצא בבדיקת אולטרהסאונד אך אין סימפטומים נלווים, ניתן להסתפק במעקב שמרני. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן