שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/03/2014 | 08:59 | מאת: שואלת

ד"ר שלום,אני בת 25(ללא הריונות) ושאלתי היא האם יכול להיות שמגירוי יתר של הדגדגן במשך שלושה ימים (לפני כחודש) ועצירות במשך שנים, נגרם לי נזק עצבי לדגדגן ולמערכת השתן המתבטא בתחושה של דגדגן רדום ועוד חלקים לידו ובעיקר!-רצון עז תמידי להשתין!! כל הזמן!! כבר שבוע?? (הרצון העז הופיע לפני כשבוע בפתאומיות) במידה ונגרם נזק האם יש דרך לאבחן ולתקן אותה מהר??בדיקות שתן ותרבית תקינות.

שלום, ראשית שאלה למה את מתכוונת בגרוי יתר של הדגדגן. אם מדובר בפעילות שבעקבותיה נגרמה פציעה כמובן שיתכנו תסמינים כגון צריבה או כאב ומצד שני רדימות (פציעה עמוקה יותר המערבת סיבי עצב). רצון עז ופתאומי להשתין יכול להיות קשור לסיבות נוספות הכולות בין היתר דלקת בשלפוחית או בשופכה הנגרמת ע"י חיידקים שאינם גדלים בתרבית רגילה (כגון כלמידיה, גונוריאה, אוראפלזמה ועוד) אלא רק בבדיקה מיוחדת ולעיתים אף מצבים שונים שאינם זיהומיים (לדוגמא שלפוחית רגיזה). בקיצור יש צורך ביותר פרטים כדי לנסות ולהבין את המנגנון שהוביל לבעייה. בברכה

18/03/2014 | 00:42 | מאת: שואלת

תודה רבה על תגובתך. כששאלתי על גירוי הדגדגן התכוונתי אם עלול להיגרם נזק עצבי כתוצאה מאוננות שגורם לצורך תמידי בהטלת שתן? והאם במידה והיתה מעט צריבה ורגישות שעברה לאחר כיומיים יכול להופיע לאחר כחודש צורך תמידי להטלת שתן? במידה ונגרם נזק עצבי הוא יכול להירפא בעצמו?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן