משהו מבצבץ מהנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/05/2016 | 07:34 | מאת: חן

שלום רב, בת 33 לאחר 2 לידות וגינליות, הראשונה לפני שנתיים וקצת והשנייה לפני 9 חודשים. בימים האחרונים שמתי לב שמפתח הנרתיק מבצבצים מעין גושי בשר או משהו כזה לא ברור עם גבולות לא ברורים. אני לא סובלת מתסמינים של בריחת שתן/צואה או כאבים ביחסי מין. מה זה יכול להיות והאם זו צניחה של איבר כלשהו? אם כן, רצוי לפנות ראשית לבדיקה גניקולוגית או שמא לרופא מתחום אחר? תודה מראש על המענה

חן שלום, יתכן שמדובר בצניחה אבל בהחלט יתכן גם שמדובר ברקמת נרתיק ששינתה מעט את צורתה או את מיקומה בעקבות שינויים שחלו בלידה ובהצטלקות שלאחר קרעים בנרתיק. מומלץ להיבדק ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה ושיקום רצפת האגן על מנת לאבחן במה בדיוק מדובר ולהציע פתרון. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן