צניחת שלפוחית שתן דרגה 2-3

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/10/2015 | 15:43 | מאת: שרון

שלום, אובחנה אצלי צניחת שלפוחית שתן בדרגה 2-3.קיימת עצירות ובעת מאמץ בשרותים יש לעתים יציאה של חלק מהשלפוחית דרך והגינה. הומלץ לי על פיזיותרפיה לשיקום למספר חודשים ואז במידה ולא יהיה שיפור, ניתוח. האם יש טעם לנסות פיזיו' בדרגה זו? א ישר ללכת לבדיקת נושא הניתוח? תודה

שרון שלום, צניחה בדרגה 3 הינה צניחה מתקדמת ומצריכה מענה הולם. לגבי בחירת סוג הפתרון, הדבר תלוי בגורמים רבים לרבות גילך, האם סיימת את תכנית הילודה או שמא עדיין לא, האנטומיה הספיציפית של הצניחה (קצת יותר פרטים מאשר צניחת שלפוחית בדרגה 2-3), השפעה על תפקוד מערכות סמוכות (למשל האם קיימת הפרעה בריקון שלפוחית השתן או המעי), השפעה על תפקוד מיני וכו'. ככלל בדרגות צניחה מתקדמות פיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן אין בה די כיוון שראשית יש להשיב את האנטומיה למצב תקין. בהחלט ניתן לשלב עבודה על חיזוק השרירים יחד עם פתרון ניתוחי. את כמובן יותר ממוזמנת להערכה במרפאה על מנת להגיע לאבחנה מלאה ולדון באפשרויות הטיפול בין אם ניתוחי ובין אם לא. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן