מה בין פוליפ למיומה ברחם?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/07/2015 | 18:20 | מאת: ברכה

רציתי לדעת מה ההבדל בין פוליפ ברחם לבין מיומה שברחם? תודה ברכה

ברכה שלום, פוליפ הינו גוש רקמתי הצומח אל תוך חלל הרחם. שרירן הינו גידול (שפיר) הנובע משריר הרחם ויכול לבלוט אל תוך החלל (בדומה לפוליפ), להישאר בתוך דופן הרחם או להתבלט מהרחם כלפי חוץ (לכיוון חלל האגן). התסמינים בעקבות מיומה יכולים לנוע בין דימום מוגבר כאשר השרירן מתבלט לחלל הרחם או כאשר הוא תופס מקום בדופן הרחם ומקשה על שריר הרחם להתכווץ בעת דימום אך יתכן גם כאב בעיקר כאשר השרירן הוא חיצוני לרחם. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן