החלמה מניתוח TVT ושיקום רצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/06/2015 | 10:54 | מאת: טלילה

שלום דר' פיינר, אני מחלימה מניתוח TVT ששולב עם שיקום רצפת אגן קדמי. נראה שהניתוח עבר בהצלחה אך נשארתי עם כאבי ירכיים ואגן שכמעט ולא מאפשרים לי תנועתיות. אני מנחשת שזה נובע מהתנוחה המאוד לא טבעית בה נמצא הגוף במהלך הניתוח? האם זה מקרה חריג או שקורה לאחר ניתוח גניקולוגי מסוג זה? האם כדאי לפנות לעזרה בשחרור הגוף כגון ביקורה אצל אוסתיאופאט או מסאג' באזורים התפוסים? אני לא בכיינית.... התחושה היא ממש של נכות באזור האגן. תודה מראש

טלילה שלום, כאב לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן אינו נדיר אם כי במרבית המקרים חולף מעצמו ובוודאי שאינו אמור לגרום למגבלה תפקודית כפי שאת מתארת. סיבות אפשריות לכאב כוללות בהחלט את תנוחת השכיבה בניתוח אך לעיתים הכאב קשור בטראומה לסיבי עצב העוברים באגן. חשוב להבין מה בדיוק הניתוח שעברת, איזה סוג של TVT (קיימים סוגים שונים המועברים דרך מסלולים אנטומיים שונים) ובאיזה אופן בוצע שיקום המדור הקדמי (לדוגמא האם נעשה שימוש ברשת ואם כן באיזה סוג). כמובן שאל לך להאשים את עצמך ובוודאי שאת לא בכיינית. כאב באזור הזה יכול להיות קשה ומגביל ויש לעשות את המירב כדי להבין מה סיבתו במקרה שלך ולפעול למען שיפור הכאב. חשוב לעבור הערכה רפואית ובהתאם למסקנותיה לבחור את הטיפול המתאים ביותר. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן