איבוד תחושה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/04/2015 | 11:00 | מאת: לילוש

שלום רב, אני 10 ימים אחרי לידה ומאז אין לי שליטה ברצפת האגן, אנינלא מסוגלת לעצור את השתן ויש לי בריחת גזים, אני עושה תרגילים של כיווץ, התחושה קצת חזרה אבל עדיין אינני מצליחה לעצור, האם זה שכיח אחרי לידה? ומתי זה אמור להסתדר?

לילוש שלום ומזל טוב ללידתך! הפרעות בשליטה בסוגרים בדרגות חומרה שונות זמן קצר לאחר לידה אינן נדירות אך עלולות לבטא טראומה לרקמות שיתכן כי נגרמה בלידה. בחלק גדול מהמקרים המצב משתפר מעצמו תוך שבועות ספורים. בכל מקרה במידה שהתסמינים יימשכו מציע שתיבדקי ע"י אורוגינקולוג כדי להעריך את מצב רצפת האגן, להשלים את הברור הנחוץ ולהתוות תכנית טיפול במידת הצורך. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן