סעיף שופכה ו MRI

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/01/2015 | 17:52 | מאת: עדי

שלום, בת 26,סובלת מתכיפות במתן שתן וכאבים בכל אזור הבטן התחתונה ומטה. הועלה חשד ע"י האורולוג לסעיף שופכה ולכן המליץ בסיכום הביקור על MRI לאגן. רופא המשפחה כתב הפניה לMRI אגן קטן. האם בדיקת MRI לאגן קטן היא הבדיקה הנדרשת לאבחון סעיף שופכתי או מבנה אחר שלא הודגם ב-NCCT או צריך MRI אחר?תודה מראש

MRI אגן קטן היא בדיקה מתאימה לזיהוי סעיף שופכתי. כמובן שיש לציין בהפנייה מה השאלה לרדיולוג שבעטייה מפנים אותך לבדיקה. גם אורטרוסקופיה יכולה לסייע כיוון שלעיתים ניתן לזהות באמצעותה את הפתח המוביל בין השופכה לבין חלל הסעיף (דיברטיקולה). בברכה, דר' פני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן