אי קולי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/09/2014 | 11:34 | מאת: לילי

ד"ר שלום, בת 58. מזה שנים סובלת מחיידק אי קולי שעובר עם טיפול אנטיביוטי אך חוזר מיד בסופו. מה ניתן לעשות?החיידק לא מפריע בתפקוד היום-יום אך גורם לריח רע מאוד בהטלת שתן והחשש שלי הוא שלא יעלה לכיוון הכליות. האם ניתן להעלימו פעם אחת ולתמיד? תודה

לילי שלום, דלקות חוזרות בדרכי השתן מצריכות לעיתים טיפול מניעתי (בד"כ אנטיביוטיקה במינון נמוך) לתקופה בת מס' חודשים. בנוסף, בנשים לאחר חדילת הווסת מומלץ להוסיף תכשיר הורמונלי שנוטלים דרך הנרתיק על מנת להעשיר את סביבת הנרתיק ושלפוחית השתן באסטרוגן אשר משפר את חיוניות הרקמה ואת יכולת העמידה שלה כנגד חיידקים ממערכת העיכול כדוגמת הקולי. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן