אסתמה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/05/2014 | 11:25 | מאת: דנה

יש לי אסתמה ונזלת אלרגית (שגורמים להתעטשויות, שיעולים, וכו'). האם זה מגביר את הסיכוי לצניחה של רצפת האגן? אם עושים ניתוח לתיקון, האם זה משפיע על הניתוח? האם יש יותר סיכוי לחזרת הצניחה?

דנה שלום, מחלת ריאה חסימתית כדוגמת אסתמה בהחלט מהווה גורם סיכון לצניחת אברי האגן הן עקב מילוי היתר הריאתי אשר גורם לעלייה כרונית בלחץ התוך בטני והן בגלל השיעולים המרובים. נתון זה ראוי שילקח בחשבון בתכנון הניתוח. ניתן לשלב בניתוח מרכיבים אשר מחזקים את התיקון ומקטינים את סיכויי ההישנות כמו לדוגמא קיבוע כיפת הנרתיק, שימוש ברשת ועוד. לכל טכניקה כמובן יתרונות וחסרונות ספיציפיים ובאחריות המנתח לדון איתך באפשרויות השונות ולבחור יחד איתך את זו המתאימה ביותר. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן