אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים

מומחים בנושא הפורום:

ד"ר הניה ליכטר, מומחית קרנית וניתוחי הסרת משקפיים בלייזר

פורום פסיכיאטריה


פורום זה סגור, לפורום הפעיל לחץ – פורום פסיכיאטריה
פורום פסיכיאטרייה מזמין לשתף, להתלבט, להקשיב, לייעץ ולתמוך בכל אחת ואחד מהפונים. הפורום משמש לנו "בית פתוח" מקום בו אפשר להתבטא בחופשיות ולשמור על כבוד הדדי.

בברכה
ד"ר גיורא הידש, פסיכאטר מומחה
מנהל פורום פסיכיאטריה
להמשך...
דר' גיורא הידש
דר' גיורא הידש
מנהל מכון הקריות מומחה בפסיכיאטרייה ופסיכותרפיסט רופא במקצועו מומחה בפסיכיאטרייה ופסיכותרפיסט. מנהל "מכון הקריות" לפסיכותרפיה ופסיכיאטרייה באזור חיפה. מדריך מרצה בפסיכיאטרייה ופסיכותרפיה לרופאי משפחה פסיכולוגים עובדים סוציאליים ועוד. התמחויות מיוחדות: פסיכיאטרייה קהילתית, מצבים טראומטיים PTSD, סכיזופרניה , הפרעות נפשיות ביפולריות ועוד. פסיכיאטרייה משפטית- כתיבת חוות דעת והופעות בבתי משפט. שיתוף פעולה וראיה כוללנית בעבודה עם רופאי משפחה. שיקום של נפגעי נפש בקהילה. פסיכולוגיה של האישה, הפרעות נפשיות אחרי לידה, תקופות המעבר וכו'. רופא בודק לעניין כלי ירייה ורשיונות נהיגה בתחום בריאות הנפש. פסיכותרפיה של צעירים, פסיכותרפיה של הגיל המבוגר. טיפולים נפשיים אלטרנטיביים המשלבים גוף ונפש. ניסיון רב בעבודה טיפולית וייעוץ ברשת האינטרנט E-therapy . הקים ומפעיל את האתר המיועד לייעוץ וטיפול לישראלים בעולם http: //www. icallisrael. com הספר "שקום נפגעי נפש בקהילה" שכתב עם מירה פרבשטיין בהוצאת נורד 1997 משמש כספר לימוד והדרכה בבתי הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטאות בארץ, ולמטפלים העוסקים בשיקום נפגעי הנפש בקהילה. הספר עוסק בסוגיית השיקום הלכה למעשה ומתאר את התפישה הטיפולית ההומנית, המאופיינת בדיאלוג פתוח בין המטפל והמטופל, מדגישה את הקשר בין הגוף והנפש וראיית האדם במרקם המשפחתי והחברתי.
הודעה חשובה
חיפוש מתקדם
RE: הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט
מחבר:דור
תאריך:4/12/2006
שעה:15:09
דקינט היא תרופה אנטיכולינרגית לטיפול בתסמינים אקסטרא-פירמידליים של תרופות אנטיפסיכוטיות. התופעות שרשמת אינן אופייניות לה. בכל מקרה, עם ריספרדל בד"כ אין צורך בדקינט (תרופה אטיפית). אם בכל זאת נוצר צורך כזה, צריך לשקול תרופה פחות פוטנטית, כמו סרוקוול או זיפרקסה. כלומר, במקום להוסיף תרופות נגד תופעות לוואי עדיף להחליף את התרופה שיוצרת את תופעות הלוואי.

רופאים ומטפלים: כתבות בנושאי הפורום:
מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
03/12/06 23:52
  RE: הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט    דר' גיורא הידש-מנהל הפורום 
07/12/06 00:50
שלום נתנו לי כדור דקינט כנגד תופעות לוואי של ריספרדל. אחרי שהתחלתי לקחת את הדקינט הרגשתי פתאום הרגשה לא טובה, כאילו שאני מרחפת ומנותקת מהמציאות, הרגשה שאני עומדת להשתגע ופחדתי לצעוק לפני אנשים ברחוב. חשבתי שמדברים עליי. הפסקתי לקחת את הדקינט וההרגשה הטובה חזרה. מאז אני לא לוקחת אותו. לפני שלקחתי את הכדור המצב שלי היה יציב. אני רוצה לדעת על מה משפיע הדקינט, ומה הקשר לתופעה הזו שקרתה לי?
שלום לך, דקינט היא למניעת תופעות לוואי של תרופות נוגדות פסיכוזה. (ניתן לקרוא בהרחבה על התרופה באתר אינפומד).
דקינט היא תרופה אנטיכולינרגית לטיפול בתסמינים אקסטרא-פירמידליים של תרופות אנטיפסיכוטיות. התופעות שרשמת אינן אופייניות לה. בכל מקרה, עם ריספרדל בד"כ אין צורך בדקינט (תרופה אטיפית). אם בכל זאת נוצר צורך כזה, צריך לשקול תרופה פחות פוטנטית, כמו סרוקוול או זיפרקסה. כלומר, במקום להוסיף תרופות נגד תופעות לוואי עדיף להחליף את התרופה שיוצרת את תופעות הלוואי.
לאיילה כפי שנכתב הדקינט ניתן כנגד תופעות לוואי של התכווצויות שרירים או קישיון שרירים (קצת דומה לפרקינסון, אבל כאן הוא תוצאה של השמוש ברספרידל). בגלל ההשפעה האנטיכולינרגית יתכנו תופעות של בילבול והרגשה מוזרה כפי שתיארת. אפשר לנסות במקום דקינט ארטן או להפחית לחצי כדור, אבל גם לארטן עלולות להיות תופעות דומות. כל טוב דר' גיורא הידש

חיפוש מתקדם