בודק הסימפטומים

מומחים בנושא הפורום:

RE: הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט
מחבר:דור
תאריך:4/12/2006
שעה:15:09
דקינט היא תרופה אנטיכולינרגית לטיפול בתסמינים אקסטרא-פירמידליים של תרופות אנטיפסיכוטיות. התופעות שרשמת אינן אופייניות לה. בכל מקרה, עם ריספרדל בד"כ אין צורך בדקינט (תרופה אטיפית). אם בכל זאת נוצר צורך כזה, צריך לשקול תרופה פחות פוטנטית, כמו סרוקוול או זיפרקסה. כלומר, במקום להוסיף תרופות נגד תופעות לוואי עדיף להחליף את התרופה שיוצרת את תופעות הלוואי.
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לאימייל מדוקטורס ו/או זאפ גרופ
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
03/12/06 23:52
  RE: הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט    דר' גיורא הידש-מנהל הפורום 
07/12/06 00:50
שלום נתנו לי כדור דקינט כנגד תופעות לוואי של ריספרדל. אחרי שהתחלתי לקחת את הדקינט הרגשתי פתאום הרגשה לא טובה, כאילו שאני מרחפת ומנותקת מהמציאות, הרגשה שאני עומדת להשתגע ופחדתי לצעוק לפני אנשים ברחוב. חשבתי שמדברים עליי. הפסקתי לקחת את הדקינט וההרגשה הטובה חזרה. מאז אני לא לוקחת אותו. לפני שלקחתי את הכדור המצב שלי היה יציב. אני רוצה לדעת על מה משפיע הדקינט, ומה הקשר לתופעה הזו שקרתה לי?
שלום לך, דקינט היא למניעת תופעות לוואי של תרופות נוגדות פסיכוזה. (ניתן לקרוא בהרחבה על התרופה באתר אינפומד).
דקינט היא תרופה אנטיכולינרגית לטיפול בתסמינים אקסטרא-פירמידליים של תרופות אנטיפסיכוטיות. התופעות שרשמת אינן אופייניות לה. בכל מקרה, עם ריספרדל בד"כ אין צורך בדקינט (תרופה אטיפית). אם בכל זאת נוצר צורך כזה, צריך לשקול תרופה פחות פוטנטית, כמו סרוקוול או זיפרקסה. כלומר, במקום להוסיף תרופות נגד תופעות לוואי עדיף להחליף את התרופה שיוצרת את תופעות הלוואי.
לאיילה כפי שנכתב הדקינט ניתן כנגד תופעות לוואי של התכווצויות שרירים או קישיון שרירים (קצת דומה לפרקינסון, אבל כאן הוא תוצאה של השמוש ברספרידל). בגלל ההשפעה האנטיכולינרגית יתכנו תופעות של בילבול והרגשה מוזרה כפי שתיארת. אפשר לנסות במקום דקינט ארטן או להפחית לחצי כדור, אבל גם לארטן עלולות להיות תופעות דומות. כל טוב דר' גיורא הידש
חיפוש מתקדם
הודעה חשובה