דילמה .... מה לעשות?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/05/2016 | 15:47 | מאת: אא

שלום מאובחן פסו' ארטי', במשך כשנה וחצי טיפול MTX-בזריקות {בתחילה 15 ואחכ הפחתה ל12.5 בתוספת ערבה. תופעות לוואי חולשה +מ.עיכול ועוד' והרגשה שהגוף אינו יכול עוד.(רגישויות קיימות : ללקטוז ופנצילין} לאחרונה ציסטה בכלייה וכבד שומני וכן במעקב של לימפדנופתיה צווארית "עושה רושם בלוטות ראקטיביות". ,ירידה במדדי דלקת ולאחרונה אבחנה של בנוסף לפס' ארטי'- פברומיאלגיה והמלצה לעבור ל-אנברל 50+אלטרול .{בהיסטוריה משפ' אם לימפומה ואב סר' מעי ועוד'. ההתלבטות לאור ההיסטוריה המשפחתית והספרות הרפואית ...האם להתחיל או להעזר בטיפול אחר. תודה.

שלום הסבל הוא מיידי. הסיבוכים תאורטיים לחלוטין והיסטוריה משפחתית אינה התווית נגד. ENBREL היא תרופה יעילה בהקשר זה עם טווח פעולה קצר המאפשר גמישות .

מנהל פורום דלקות מפרקים