תרופות ביולוגיות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/11/2015 | 19:04 | מאת: אסי

שלום, יש לי שאלה: לפני כעשור, כאשר התרופות הביולוגיות נחשבו לחדשות, האם כבר בשנה הראשונה לשיווקן ידעו על תופעות הלוואי שלהן כגון סרטן והתפתחות מחלות אוטואימוניות? ואם לא, אחרי כמה זמן גילו שהן עלולות לגרום למה שציינתי?

שלום התרופות הביולוגיות מורכבות ממספר משפחות. אנו יודעים כיום שאין יותר מקרי ממאירות בקרב הנוטלים נוגדי TNF למעט שיעור קטן מאד של סרטן עור. לגבי מחלות אוטואימנויות- זה נדיר מאד ולרוב ללא סכנה ממשית. מירב המידע התפרסם בשנים האחרונות לאחר מעקב אחר מאות אלפי חולים.

מנהל פורום דלקות מפרקים