אבחנה מבדלת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/04/2015 | 13:08 | מאת: פז

שלום, רציתי לברר בקשר לאבחנה מבדלת (בין שאר הבדיקות) : האם ניתן לצורך אבחון מדוייק בין דלקת מפרקים כלשהי לבין פיברומיאלגיה לתת מנה אחת של טיפול/הזרקה של תרופה ביולוגית, ואז לראות אם יש שיפור או לא, וכך להסיק מסקנות, אם קיימת דלקת או לא ? תודה.

שלום לא מקובל לעשות אבחנה בדרך זו. זריקה אחת בדר"כ לא מספיקה כדי לשפר דלקת מפרקים בצורה אמינה מספיק. לחלק לא מבוטל מהסובלים מדלקת מפרקים יש בנסוף לכך פיברומיאלגיה. הדרך הנכונה לאבחן היא תשאול, בדיקה גופנית, הדמייה ובדיקות מעבדה רלבנטיות.

מנהל פורום דלקות מפרקים