אנקלוזינג ספונדליטיס?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/12/2014 | 21:31 | מאת: שירי

ד"ר קמחי שלום, בת 33. בכמה שנים האחרונות, אני סובלת מכאבי גב חמורים (כפעמים - שלוש בשנה וממושכים) הכאבים הם בגב "אמצעי" ובצלעות, בעיקר במנוחה ולאחר מנוחה, אך גם בפעילות. ההרגשה היא כאילו אין לי סחוסים ושהחוליות הן מקשה אחת וכואבת, כואבות לי מאוד הצלעות כואב לנשום, לצחוק, להשתעל, ואפצ'י מרגיש כמו סוף העולם. (מידי פעם מרגישה גם גלי חום כואבים המוקרנים מצידי הבטן למרכזה, אך איני יודעת אם זה קשור). אחי סובל מאנקלוזינג ספונדליטיס! לפני שנה שסבלתי מהתקף כאבים ממושך פניתי לאורטופד אשר הפנה אותי לבדיקות דם - מדדי דלקת ולמיפוי עצמות אשר יצאו תקינות. ולפני שנה וחצי בצילום רנטגן תקין. מה עושים?? תוהה האם גם אני סובלת מאנקלוזינג ספונדליטיס וזה לא מאובחן? הכאבים שאני מתארת הם זהים לכאבים שאחי מתאר. אודה מאוד לתשובתך, שירי

שלום הבדיקות שאליהן נשלחת אינן טובות מספיק כדי לאבחן אנקילוזינג ספונדיליטיס. איני בטוח שאת אכן סובלת מכך. סטטיסטית רוב הסיכויים- שלא. פני לראומטולוג שיפנה אותך לבדיקות המתאימות אם יתרשם מהתלונות ומהבדיקה שהם מתאימות. בהצלחה.

מנהל פורום דלקות מפרקים