דלקת פרקים פסוריאתית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/07/2014 | 14:04 | מאת: אפרת

שלום, יש לי דלקת פסוראיתית כ8 שנים מטופלת בסלאזופירין ומטתרוקסט. בזמן האחרון יש לי החמרה במצב של הדלקת פרקים הראומטולוג המליץ לעבור ליומירה . השאלה אני מתכננת הריון האם מומלץ לעבור ליומירה ? תודה רבה

שלום הכל תלוי ברמת הסבל והנזק הקיים. הומירה ניתנת בהריון במצבים שבהם סבלה של האם רב במיוחד . מקובל להפסיק את התרופה בשליש האחרון של ההריון כדיל למנוע מעבר של התרופה לעובר אבל גם זה מבוסס רק חלקית. את צריכה לשקול את הסבל האישי שלך אל מול סיכון לא ידוע (כנראה קל מאוד של השימוש בהריון.)

מנהל פורום דלקות מפרקים