ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

07/09/2016 | 18:35 | מאת: מיכל

שלום רב . אני בשבוע 17 נוטלת פולית ברזל וויטמין d בלבד מאחר ואת הפרנטאל אינני מסוגלת לבלוע בשל גודלו . רציתי לדעת אילו תוספים חלופיים אוכל ליטול במקומו? בתודה מראש

שלום רב, ההמלצה בהריון היא ליטול 400 מקג חומצה פולית ו 30 מג ברזל החל מהטרימסטר השני ובהנחה שרמות הברזל תקינות. שאר הוויטמינים והמינרלים הנמצאים בפראנטל הם לא בגדר חובה לצריכה. אין צורך ליטול תוספים נוספים במידה ואת מקפידה לצרוך תזונה מאוזנת המכילה את כל אבות המזון עפ ההנחיות לתזונה בריאה בהריון. כמובן שבמידה וסובלת מחסר ידוע כלשהו מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל או דיאטנית קלינית מוסמכת על מנת לשקול נטילה של תוסף רלוונטי.

מנהל פורום תזונה בהריון