אי עליה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/08/2016 | 16:32 | מאת: שירן סבג

תינוקת בת 10 חודשים, שוקלת 6.300 ג' לא אוכלת טוב את תחליף החלב (ניסיתי את כל הסוגים...) לעומת זאת אוכל מוצק אוכלת טוב לכן אני ממש מעשירה לה את המרקים בשיבולת שועל ובעדשים ובדייסות למינהן. אך עם זאת עדיין לא עולה במשקל ונורא רזה. היינו אצל גסטרולוג ילדים שטען שיש לה הפרעת אכילה מולדת ולפי שיטת השלילה אם כל שאר הבדיקות יצאו תקינות, אין לנו מה לדאוג.... אני בהתלבטות קשה האם ללכת לעוד רופא על מנת להיוועץ עמו או לחילופין האם יש דרך להשמין תינוקות ולא רק באמצעות מאכלים, אלא תרופות כלשהן או דבר דומה.. אשמח לתשובה, אני כבר ממד אובדת עצות.... תודה, שירן

1- קודם כל צריך להסתכל על עקומות הגדילה שלה 2 -לפי פרוט אוכל זה נראה שאת נותנת לה בעיקר סיבים תזונתיים ולכן לא מצליחה לעלות במשקל . 3- אני מציעה לך ללכת לדיאטנית מומחת לילדים בק"ח שתעזור לך להרכיב תפריט עשיר יותר ולנסות לשלב תמ"ל עם דייסה לדוגמא עם כפית וכמובן בשר ופחמימות ויוגורט עם שמנת וכו ...

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים