תזונה לתינוק בן שבעה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/06/2015 | 09:49 | מאת: טופי

ברייגיט שלום, ראשית כל ברצוני להודות לכם. אני מאוד נהנית לקרוא את התשובות שהנכם משיבים לפונים אליכם ונתרמת מאוד מכך. בני בן שבעה וחצי חודשים, בגיל שישה חודשים היינו בטיפת חלב, הוא שקל ברוך השם 9.700 ונמצא באחוזון 95. עד גיל שישה חודשים ביצעתי טעימות ומאז התחלתי עם ארוחת בוקר ואורחת וצהריים מוצקים. במקביל נכנס למשפחתון. אני מכינה את ארוחותיו ומביאה למשפחתון. וכעת סדר היום הוא כך: 07:00- תמל בדר כלל אוכל בין 150-180, במשפחתון על פי סדר היום שלהם; בדרך כלל בין השעות 10:30-11:30 ארוחות פירות הכוללת: שתי כפות אבוקדו+חצי כפית טחינה+ רבע בננה ( הכל מסתכם ב-50 מל) ובנוסף לכך פירות:אבטיח, מלון, משמש, שזיף, חצי כפית טחינה, כפית שיבולת שועל, ענבים ( סהכ 60 מל) ובנוסף לכך מערבבת עם מעט מים כ- 60 מל מכיוון שמסרב לשתות מים למרות שמציעה לו לאחר כל ארוחה ובמהלך היום. בין השעות 14:30-15:30 ארוחת צהריים הכוללת: עוף או בשר הודו נקבה ( 50 מל) + מרק הכולל בתוכו : תפוח אדמה, גזר, פטרוזליה, כוסברה, כרפס, בטטה, קישוא, דלעת, בצל, שום.(150 מל) ובנוסף מעט מים כ- 50 מל. 18:30- תמל בין 180-200. השאלות שלי הן: מה דעתך על כך? והאם יש קושי עם העובדה שהבסיס לתזונה הינו מוצקים ואיננו תמל? איך לעודדו לשתות מים? מציעה לו בכל הזדמנות. הוא טועם לגימה ומסרב להמשיך. עוד אציין שהשעות שהינו אוכל בגן אינן בשליטתי כך שאינני יכולה לשנותן. לארוחת הערב מגיע שבע ולכן שותה מעט תמל(בעבר כשאכל בשעה מוקדמת יותר אכל קרוב ל 240 מל). אינני יכולה לאחר לו את שעת הארוחה כי בשעה זו הוא עייף מאוד ( למרות שנם תנומה קצרה בסביבות חמש עד חמש וחצי). אודה לך על תשובתך.

סה"כ בסדר לא צריך לשתות מים אוכל תמ"ל ואם יהיה צמא יצה לשתות מים לכן לא לדאוג בקשר לאוכל " בגיל הזה יש בוקר תמ"ל לאחר מכן פירות ולאחר מכן בשר מרק ולאחר מכן תמ"ל ושוב תמ"ל אם יקום כך שבסדר מה שאת עושה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים