חוסר תאבון או חוסר סדר?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/12/2014 | 10:56 | מאת: סימה

שלום יש לי תינוק בן 3 חודשים. הוא נולד במשקל 3.100 והשבוע שקל כבר 6.290 ק"ג. הוא סובל מריפלוקס לא ממש חמור ואנחנו מאכילים אותו במאונך - זה עזר לאחר התקופה של הבכי בהאכלות. תמיד אכל בערך 100 מ"ל של תמ"ל יותר מהנוסחה המדוברת של טיפת חלב ועלה יפה (אפילו יותר מ - 200 גרם בשבוע). בשבועיים הקודמים עלה אפילו 330 גרם בשבוע. הוא אוכל 6 ארוחות ביום, אחת באמצע הלילה. בד"כ אכל בין 150-170 בארוחה כך שסה"כ בערך 950 ביום. בשבוע האחרון החלה בעיה - הילד כמו חסר תאבון. מתחיל לאכול, אוכל בין 90-110 בבת אחת ואז לא מוכן להכניס יותר כלום. הסיבה היחידה שאוכל היא שאני נותנת לו מנוחה של 45 דקות ואז ממשיכה את הבקבוק. גם זה במאבקים עם זה שהוא מסובב מצד לצד את הראש כדי שאעזוב אותו אבל אני מתעקשת ובזכות זה מצליח להגיע ל - 130-150 בארוחה. סה"כ הוא מצליח להגיע בקושי ל - 930 בערך ביום אבל זה כולל הרבה פליטות באמצע (כי כנראה אין תאבון ודוחפים לו בכוח), מה גם שהוא אמור לעלות בכמויות וכבר הרבה זמן תקוע באותה כמות (לפי הנוסחה צריך לאכול 945 ביום אבל כאמור, תמיד אכל 100 יותר ממה שצריך). סדר היום שלו - ארוחת ערב אחרונה בשעה 19 ואז ארוחה באמצע הלילה שבדכ נערכת בסביבות 03:30 ואז שוב ב - 07:30 והייתי מעירה אותו כל 3 שעות כדי לאכול. סה"כ 6 ארוחות ביום. אנחנו חוששים להוריד ל - 5 ארוחות כי אז בכלל לא יאכל כלום. הלילה התעורר לאכול בשעה 5 ואז ב - 07:30 כבר לא רצה לאכול. היה רעב שוב רק ב - 9 אבל אכל רק 155... האם אנחנו עושים טעות? האם הוא אמור לאכול כל 4 שעות ולא 3 בגיל זה? האם אמור לאכול 5 ארוחות או 6? ומה אעשה אם יוריד בארוחות אבל לא יעלה בכמות בכל ארוחה? האם לא אמור לעלות מ - 930 ביום? מה סדר היום אמור להיות? עד עכשיו היה אוכל - משחק ואחרי שעה וחצי נרדם לעוד שעה וחצי והייתי מעירה אותו לאכול כך שישן בערך 5 שעות במהלך היום. האם לא להעיר אותו? אני חוששת שזה יגרום לו לישון יותר מדי במהלך היום ואז בלילה לא ישן. ברגע שהוא מתעורר הוא צריך אוכל אבל מצד שני הוא גם מתעייף שעה וחצי אחרי שמתעורר אז יוצא שהוא ישן איזה שעתיים וחצי כל סט וזה יותר מדי לפי הבנתי (יישן איזה 6 שעות). בקיצור, אני ממש מבולבלת ואובדת עיצות וגם הוא. הוא סובל ואנחנו מתוסכלים. הוא חיוני וחייכן רק רוצה שיעזבו אותו בשקט מהבקבוק. זה לא כמו בריפלוקס שהיה בוכה מכאבים. פה הוא פשוט לא מעוניין לאכול. בשביל להשתיק אותנו מכניס את הפטמה לפה אבל לא מוצץ ומזיז את הראש הצידה. מה עושים? נואשת לתדרוך על סדר יום של תינוק בן 3 חודשים. בהתחלה חשבנו שזה וירוס אבל זה נמשך כבר מעבר ל - 4 ימים לכן זה מוזר.

לא קראתי הכל ואני מודה מידיי ארוך ולכן אם את צריכה יעוץ לכי לדיאטנית ילדים שתעשה סדר רק רוצה לומר שהילד עולה היטב במשקל כך שאין לך מה לדאוג ויתכן שרוצה לאכול כל 4-5 שעות וזה בסדר ואין לדחוף לו אוכל כך שלכי לפי הרעב שלו גם אם לאחר 4 שעות לא רוצה לאכול

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים