סדר יום לתינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

05/10/2014 | 07:56 | מאת: אולה גולדן

שלום רב, הסתבכתי קצת עם בניית סדר היום לתינוקת שלי שבעוד שבוע תהיה בת 8 חודשים. היא מתעוררת כל בוקר ב5:30!!! אוכלת בקבוק ב06:00 בסביבות שבע וחצי מתחילה לפהק ואני מכניסה אוצה למיטה. נרדמת בקלות לבד תוך 5 -10 דקות וישנה לרוב שעה עד שעה וחצי. 08:45-09:00 מתעוררת ומקבלת פירות עם שקדיה. ערה למשך שעתיים וחצי בערך ואז אני משכיבה לישון סביב 11:30 ... פה מתחילה הבעיה: היא יכולה לישון עד 13:30 או אפילו 14:00 ואז מתפספסת לנו ארוחת הצהריים. כשקמה מקבלת ירקות טחונים עם הודו... בסביבות 15:00 אני נותנת לה בקבוק רק כי אני צריכה לדחוף בקבוק נוסף במהלך היום... בסביבות 15:30 מתעייפת שוב לפעמים נרדמת בארבע וחצי ולפעמים ממש לא מצליחה לישון ( זן השינה הכי בעייתי שלנו) אם נרדמה זה נמשך בדרך כלל חצי שעה עד שעה ואז בלי בעיות: ארוחת ערב ( דייסה מכפית) בסביבות חמש וחצי, ב18:30 טקס שינה שכולל: אמבטיה, ייבוש הלבשה , בקבוק ( אוכלת כ100) ולמיטה עם כמה שירים. אם לא נרדמה בארבע היא נודניקית מאוד בשעת האמבטיה. אשמח לעזרה באירגון סדר היום, האם הארוחות שהיא מקבלת מספיקות? היא נרדמת ב19:15 וישנה די רצוף עד חמש וחצי... לפעמים קמה למוצץ ( לא יודעת לקחת לבד) תודה מראש

היא צריכה לאכול כאשר היא רעבה ולכן את לא צריכה לחשוב שהיא מפספסת ארוחה אם תהיה רעבה תשלים בארוחה הבאה או תוכל ארוחה יותר גדולה ולכן בגיל הזה יש לה ארוחת פירות וארוחה בשרית והשאר בקבוק תמ"ל . בגיל הזה אוכלים כל 4-5 שעות כך שתוכל 4-5 ארוחות ומה שאת עושה זה כמעט בסדר רק לא לדחוף אוכל כי את חושבת שהיא מפספסת ארוחות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים