תזונה בת 6.5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

25/08/2014 | 00:09 | מאת: שירלי

שלום, אשמח לעצתכם: בתי בת 6 חודשים וחצי. התחלתי טעימות לפני חודש. בגיל חצי שנה התחילה לאכול כמויות גדולות יותר בהדרגה, וכעת הגיעה ל-2 ארוחות ביום. לפני כן כניסת המוצקים היא אכלה: 6:00 - הנקה 9:30 - 180 מ"מ סימילאק 12:30 - 180 מ"מ סימילאק 16:00 - 180 מ"מ סימילאק 19:30 - 180 מ"מ סימילאק כעת היא אוכלת פירות / ירקות לפני החלב של 9:30 ולפני החלב של 16:00. היא אוכלת מנה יפה, מסיימת ולא רוצה להמשיך לאכול. אחרי חצי שעה אני מציעה לה בקבוק והיא כן רוצה ושותה כמעט את כולו. היא לא דורשת (לא בוכה), אבל שותה כשמציעים לה. היא אוכלת מעט פחות (משאירה 30-40 מ"מ) בבקבוק שאחרי הפירות / ירקות. היא פולטת לפעמים - האם יש צורך להפחית בחלב? לוותר לגמרי אחרי האכלה? סך הכל היא אוכלת 2 ארוחות מוצקים, 4 בקבוקי 180 ועוד הנקה אחת ב-6 בבוקר. האם זה לא יותר מדי עבור תינוקת בת חצי שנה? (שוקלת 8.5 ק"ג, אחוזון 90) אני לא רוצה להלעיט אותה מצד אחד, אבל גם לא למנוע ממנה אוכל... מהן כמויות סבירות שהיא אמורה לאכול?... תודה!

כאשר היא אוכלת ארוחות מוצקות את לא צריכה להשלים לה בקבוקי תמ"ל בוקר הנקה או תמ"ל פירות 180 סמ"ק צוהריים ארוחה בשרית 180- סמק כולל בשר טחון תמ"ל תמ"ל אם זקוקה במהלך הליילה להוסיף או הנקה או תמ"ל תמ"ל אם מתעוררת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים