הנקה ומטרנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

23/04/2014 | 03:57 | מאת: ענבל

שלום, יש לי תינוקת בת שלושה שבועות שמהיום הראשון אוכלת רק הנקה אני מאוד רוצה לשלב לה 2 בקבוקים של מטרנה ביום הדבר היחידי שאני חוששת ממנו זה שאין לה יציאות סדירות ואני חוששת להחמיר את המצב. היא עשתה קקי כמה פעמים בבית חולים וגם שחזרנו הביתה פעם אחת לאחר מכן לא עשתה כמה ימים ובהצעת רופאה נאיכילוב שחמתי עובדת איתה היא המליצה לגרות מעט את פי הטבעת עם קיסם אוזניים ושמן ובאמת היא הוציאה הרבה קקי. לאחר מכן שוב 10 ימים לא עשתה כמובן שבדק אותה רופא שאמר שבהנקה אין זו בעיה בכלל גם יותר מ10 ימים. לבסוף עשתה לבד בערב ליל הסדר (יום שני האחרון) פעמיים וגם יומיים לאחר מכן (יום רביעי) אך עדיין היא לא עושה כל יום אבל לא סובלת והבטן לא נפוחה. האם אפשר לשלב לה מטרנה פעמיים ביום או עד שלא יהיו יציאות סדירות כל יום לא כדאי. במידה ושילבתי לה 2 בקבוקי מטרנה ביום כמה זמן ללא יציאות זה תקין??? (בהתחשב שהיא לא עשתה מיום רביעי כלומר שבוע) בבקשה אשמח לעזרתכם המהירה!!! תודה רבה מראש, ענבל רייטן

לא חייבת יציאה כל יום ואת יכולה לשלב תמ"ל עם הנקה וגם אם אין יציאה לאחר 3 ימים זה עדיין תקין בגלי הזה

24/04/2014 | 03:31 | מאת: ענבל

תודה על תגובתך אבל רק בשביל להבין את תשובתך יותר היום יום חמישי היא כבר 3 ימים מקבלת גם מטרנה ולא הייתה יציאה מיום רביעי שעבר כלומר 8 ימים. האם יש סיבה ממשית לחשוש??

8 ימים זה כבר נקרא עצירות פני לרופא ילדים שלך

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים