בן שנה ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/04/2014 | 20:51 | מאת: טל

בני בן שנה ושמונה חודשים ואנו מעט מודאגים מכמויות האוכל שאוכל. מאז ומתמיד אכל יפה והרבה אבל לאחרונה נדמה שאינו יודע שובע בכלל. בבוקר אוכל דייסת שיבולת שועל עם פרי, בארוחת 9 בגן סנדוויץ עם ירקות, בצהרים מנת בשר או עוף עם תוספת, ב15 ביסקוויטים או חצי פרוסה, ב16 עוד ארוחה מלאה (בדר"כ דג או עוף או בשר עם תוספת) וב19 ארוחת ערב-ביצה עם ירקות, חצי פיתה, טחינה או פשטידה.. הכמות שאנו מגישים לו כמעט כמו של מבוגר ולרוב אוכל הכל. בין לבין מבקש לנשנש עןד דגנים או פירות..בכלל נדמה שהוא תמיד רעב. האם זה נורמלי? אנחנו לא מגבילים אותו בכלל (מלבד עוגיות שהוא תמיד מבקש ובקושי מקבל). כדאי לציין שתמיד היה ועדיין מאוד פעיל ומשקלו נמוך יחסית (נולד באחוזון 5 עלה מהר לאחוזון 25 ומאז נשאר באחוזון זה). האם כדאי להגביל את המנות? האם כדאי לגשת לבדיקה אצל רופא?

נראה שאוכל לפי רעב שלו חשוב להקפיד על ארוחות מאוזנות ומזינות כולל פירות וירקות אם נמצא באופן רציף על % 25 אז בסדר גמור

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים