תוצאות בדיקות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

03/08/2015 | 09:50 | מאת: ארין

היי , התוצאות שהתקבלו מהבדיקה : סיכון לפי גיל לדאון : 1:880 סיכון משוקלל עם בדיקת דם לדאון - 1:2100 סיכון טריזומיה18 - 1:10000 אני יודעת שבתוצאות הללו אין אינדיקציה למי שפיר , אבל אני רוצה לשאול אותך האם אתה ממליץ לעשות מי שפיר? לדעתי סיכון של 1:2100 הוא לא נמוך ואני לחוצה וממש לא רגועה עם התוצאות הללו . אני בת 30 , שבוע 12+5 , לא מעוניינת לעשות עוד בדיקת סקר כמו NIPT או VERIFY .רוצה בדיקה שנותנת תשובה חותכת . מצד שני בדיקת שפיר כרוכה בסיכון יחסית גבוה להפלה ולעיתים של זיהום וכריתת רחם .

שלום, תשובה חד משמעית הינה בבדיקת מי שפיר בלבד, וכל היתר הינן בדיקות סטטיסטיות. הסיכון להפלה נחשב היום כ 1:700 (מחקרים נעים בין 1:200 מחקרים ישנים ל 1:1600 בחדשים יותר), שלדעתי אינו סיכון גבוה. במקרה שאת רוצה תשובה חד משמעית ולא סטטיסטית - אני ממליץ על דיקור מי שפיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה