בדיקת מי שפיר - כן או לא? חרדות קשות ביותר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

18/10/2014 | 20:21 | מאת: אורית

שלום רב אני בת 39.5. הריון חמישי (לידה רביעית. הפלה מוקדמת טבעית בשבוע 8 לאחר הלידה הראשונה). בבית שלושה ילדים בריאים. הרופאים ממליצים לי מאוד על בדיקת מי שפיר. אני חרדה מאוד מהבדיקה הזו, או יותר נכון מהפלה בעקבותיה. מצד שני, אני חרדה לא פחות מלידת ילד פגוע, שיפר את האיזון המשפחתי הכה רגיש שלנו. אני לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שמבמדינות מפותחות משלנו בדיקת מי השפיר כלל לא נכללת בבדיקות השגרה, גם לא בנשים בגיל 40. השקיפות העורפית שלי תקינה לגמרי וכך גם הסקירה. בדקתי גם את האפשרות של בדיקת ה-NIPT אבל העובדה שגם היא רק בדיקה סטטיסטית לא משכנעת אותי לעשותה כתחליף לבדיקת מי השפיר. מה דעתך האובייקטיבית? מה מידת הנחיצות האמיתית של בדיקת מי השפיר כפונקציה של גיל? אם הייתי בת 35, לא הייתי חושבת כלל על עריכת בדיקה זו.....

שלום את תיארת באופן ברור את הדילמות שלך, ואם תקראי אותן שוב תראי שההחלטה הינה החלטה אישית שלך ולא ניתן לתת לך עצה בנושא. את הצריכה להחליט בין סיכון נמוך להפלה בעקבות הבדיקה לבין סיכון נמוך (לפי מה שכתבת) לבעיה שיכולה להתגלות בדיקור מי שפיר ולא תתגלה אם לא תבצעי את הבדיקה. אי חושב שכל עצה מאדם שאינו מכיר אותך ואת הגישה שלך לדברים השונים לא תעזור לך כלל. מקווה שתגיעי להחלטה הנכונה לגבייך. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה