עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

27/12/2009 | 15:31 | מאת: שיר

esr- אני בת 20 בדוח תוצאות מעבדה רשום כי esr צריך להיות בן 2-12 ושלי הוא 24 מה זה אומר?..גם רשום mchc צריך להיות בין 33-37 ושלי 32.5 זה נורא מה זה אומר?..גם pltרשום שהוא צריך להיות בין 130-400 ושלי 522 מה זה אומר?.. בנוסף pt- inr אמור להיות בין 0.9-1.15 ושלי 1.40 זה נורא?..בסוף התוצאות רשום שאני צריכה לחזור על הבדיקה וגם רשום שהם חזרו על הבדיקה פעמיים אשמח לקבל תשובה ולדעת שהכל תקין ואין לי סיבה לדאגה בתודה רבה צליל.

27/12/2009 | 17:43 | מאת: ד"ר שי מזור

שקיעת דם 24 זניחה- בלי שום משמעות PT-INR גבוה מכפי שצריך להיות וצריך לחזור עליו כדי לשלול בעייה בקרישה יתר הבדיקה מעט גבוה אבל לל אמשמעות קלינית אז בסיכום פרט לבדיקת קרישה שאר הבדיקות סבירות ועדיין אפילו אנחנו לא יודעים מדוע עברת את הבדיקות

28/12/2009 | 13:22 | מאת: שיר

עשיתי את הבדיקות האלה משום שהייתי מאושפזת כמה ימים ואמרו לי שזה הרעלת קיבה או משהו בסגנון לא אמרו לי מה זה היה בדיוק נתנו לי בדיקות צואה ואמרו שלא היה לי חיידק אח"כ גילו שיש לי דלקת בשתן נתנו לי כדורים ואחרי שסיימתי את הטיפול בכדורים עשיתי את הבדיקת דם הזאת ועשיתי גם בדיקת שתן כגרע לא אומרים לי מה בדיוק התוצאות האלה אומרות לא הסבירו לי כלום אז שמחתי לראות את התגובה שלך כי דיי נתת לי מושג ורק היום התקשרו ושאלו אותי אם יש לי בעיות בקרישת הדם ואם יש לנו במשפחה בעיות קרישת דם... בנוסף אשמח אם תעזור לי לגבי התוצאות האלה אחרונות לחלוטין מבטיחה שלא יציק לך יותר עם השאלות שלי.. rdw לא רשום לי את הטווח רשום לי ישר התוצאה 14.9 ורציתי לדעת אם זה תקין יש גם את הpt-sec שרק התוצאה רשומה לי והיא: 17.4 ----pt% רשום לי 65.4 .....aptt-sec 32.4..... appt-r 1.10 לכל אלה אין לי ווחים אז הייתי שמחה לדעת שזה תקין .... תודה ענקיתת צליל..:)

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה