התקפי מיגרנה ממושכים

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

21/11/2016 | 21:11 | מאת: אדלינה

בת 24, כבר יותר מ-10 שנים סובלת מהתקפי מיגרנה (תורשתי- גם אמא שלי סובלת מהם), ללא אאורה, שלפעמים עוברים עם נטילת סומטרידקס 100 מ"ג ולפעמים נמשכים כמה ימים ושום תרופה לא מקלה ולא עוזרת לכאב. לעתים מתעוררת משינה כבר עם מיגרנה. ניסיתי תרופות שונות למניעה ביניהן טגרטול וסלואו דרלין (פרופרנולול) שלא עזרו, בדיקת CT תקינה, בדיקות דם (כימיה וספירה, רמות מגנזיום) תקינות. ההתקפים לא קשורים למזון אלא יותר לחילופי מזג אוויר ומחזור חודשי (לאחרונה הפסקתי ליטול גלולות כי חששתי שהן מגבירות את תכיפות ההתקפים). היום היתי אצל נוירולוגית חדשה (עברתי למכבי והפנו אותי לנוירולוג בעקבות עוד התקף כואב שנמשך כמה ימים), שהמליצה לי על תרופה בשם טופומקס (שניתנת לחולי אפילפסיה). האם הכדור מומלץ (אני קצת חוששת לקחת תרופה שניתנת לחולי אפילפסיה)? תרופות אחרות שמומלצות למניעת התקפי מיגרנה (בינתיים לקחתי מרשם לסלואו דרלין, לנסות שוב כתרופת מניעה)? בנוסף- הרופאה אמרה שעלי להפסיק לגמרי לצרוך מוצרי חלב פרה (איני רגישה ללקטוז, אבל כן סובלת מאלרגיות לדשא וקרדית אבק הבית, היא אמרה שזה קשור), יש הגיון בדבר? חלק לא קטן מהתזונה שלי מבוסס על מוצרי חלב וקשה לי לוותר עליהם לחלוטין... תודה

שלום אדלינה, טופמקס היא תרופה מקובלת בכל העולם למיגרנה, פותחה כתרופה נגד אפילפסיה היום לדעתי השימוש בכאבי ראש יותר ררוח. אינני מאמין בהפסקת אכילת מאכלי חלב פרה בחולי מיגרנה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש