שינוי בזמן ההתעוררות בילד בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

28/02/2015 | 14:56 | מאת: אורן

שלום רב דוק' יקר, אנחנו הורים גאים ומאושרים לילד מקסים כבן שנה וחודשיים. עד לפני כחודש, הרגלי שינת הלילה שלו היו יציבים למדי: הוא היה הולך לישון בשעה שמונה לערך ומתעורר בסביבות השעה שש / שש וחצי בבוקר. מזה החודש האחרון, הוא נוטה להתעורר כשעה מוקדם יותר בבוקר (בסביבות השעה חמש / חמש וחצי) מה שמקשה מאוד על שגרת יומנו. למיטב ידיעתנו והבחנתנו לא חל שינוי כלשהוא במצבו הפיזי או הרגשי של הילד (לא צמיחת שיניים, מחלה וכו'). ניתן לעשות משהו כדי "למתוח" במעט את זמן היקיצה שלו שוב? אולי להרדימו מאוחר יותר? (ניסינו זאת פעם או פעמיים, עד כה זה לא הצליח במיוחד) בתודה ובהערכה מראש, אורן ויעל.

אורן ויעל היקרים, אל תנסו לדחות את שעת השינה שלו כי זה רק יוביל לשיבוש בשינה. אם הוא נרדם בטווח של חצי-שעה שעה מאז שמתעורר אז כנראה שזו בדיוק כמו יקיצה באמצע הלילה. תבדקו מה אתם עושים כשהוא קם? האם אתם מחזקים את ההתנהגות למשל על ידי כך שאתם משחקים איתו וכו. אם משהו מהדברים שכתבתי נכון צריך להתייחס לכך כמו ליקיצה לילית ולהוריד בהדרכה את מעורבותכם ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים