הסננה שומנית קלה בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

03/07/2015 | 16:15 | מאת: בת 34

שלום פרופ', אני בת 34, חולת ulcerative colitis (אובחנתי לפני 10 שנים). בחודשיים האחרונים, שלשולים, דם ומוגלה מדי פעם, חולשה, כאבי בטן באים והולכים, בעיקר בטן תחתונה, לעיתים בטן עליונה, תחושת לחץ על שלפוחית השתן מדי פעם. בדיקת קולנוסקופיה תקינה. באולטרסאונד בטן הכל תקין למעט: כבד: הסננה שומנית כתמית קלה ביותר. לבלב: ללא ממצא מוקדי גס. שלפוחית השתן: עם קיבולת יחסית קטנה ודפנות חלקים. אציין שאני רזה (1.65מ', 54ק"ג) אך תזונתי דלה (לא כוללת ירקות ופירות טריים בגלל הקוליטיס), אני לא עושה פעילות גופנית, ואני נוטלת אסאקול בכדורים וחוקן רפאסל. פעם בשנה מקבלת חוקני סטרואידים לתקופה קצרה. מדוע נוצרה ההסננה השומנית בכבד? האם בגלל התרופות? בגלל התזונה? בגלל חוסר פעילות גופנית? מצב הכולסטרול והטרגילצרידים שלי בדם מצויין. יש מעט מאוד. גם הסוכר בדם בתחום הנורמה. תמיד חששתי מחוסרים תזונתיים שלא בודקים בבדיקות דם רגילות (כמו ויטמין c וויטמינים מקבוצת b שלא בודקים בשגרה). האם זו יכולה להיות הסיבה והאם כדאי לבדוק? היכן ניתן לבדוק ויטמינים אלו? האם יכול להיות קשר ללבלב והאם יש טעם לבדוק פרמטרים שקשורים ללבלב? יש לי אוסטאופניה נכון לבדיקת צפיפות עצם מלפני 9 שנים. באיסוף שתן מאותה תקופה נמצאה הפרשת סידן נמוכה מהנורמה וכנ"ל לגבי הפרשת קריאטנין. אשמח לחוות דעתך לגבי הכבד והאם זה קשור לשלשולים? תודה

05/07/2015 | 18:07 | מאת:

כבד שומני יכול להתפתח במסגרת מחלת המעי בדרך כלל כתוצאה מהמחלה עצמה וחומרתה, מהטיפול (סטרואידים,TNF), תתזונה, נתוחי מעי,,,אין קשר לויטמינים פרט ל-D , אין קשר לשלשול