דיסקופטיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/03/2015 | 15:07 | מאת: דנה

שלום רב , אני מצרפת לכאן חלק מתוצאה של סיטי גב מותני . האם תוצאה זו היא שגורמת לי לכאבים ברמה שאחרי עמידה של אולי חצי שעה כבר יש לי כאב ,כנ"ל לגבי הליכה של לא הרבה זמן .זה די בלתי נסבל בחיי היומיום. "בלט דיסק קל לוחץ במידה קלה על השק התקאלי. :L4-5 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין." פשוט הייתי אצל אורתופד שלא ייחס לזה חשיבות אלא רק לשחיקת סחוס שיש לי .ואילו ראומטולוגית שראתה את התוצאות חוששת שמזה הכאב שלי וחושבת שגם זה מה שגרם לשחיקת הסחוס והמליצה לי לגשת לאורתופד מומחה בעמוד שדרה שאולי צריך שם פעולה כירורגית . אשמח לדעתך כי האורתופד שביקרתי אצלו אינו מומחה בעמוד שדרה . מצב גם כל שאר התוצאות אם זה עוזר לתשובה: ללא בלט דיסק. :L2-3 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. ללא בלט דיסק. :L3-4 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. בלט דיסק קל לוחץ במידה קלה על השק התקאלי. :L4-5 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. ללא בלט דיסק. :L5-S1 הנקבים הבינחולייתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות. .L4-L5 סיכום: דיסקופטיה מתונה בגובה תודה

לא כל בעיית גב מטופלת אצל רופא מנתח (כמו אורתופד). ממליץ על שחייה, התעמלות במים, חיזוק שרירי גב תחתון, להמנע מריצה והליכה ממושכת בחוץ.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק